Žitarice

Žitarice

Jedan od temeljnih sastojaka naše prehrane su žitarice, koje daju oko polovice kalorijskih potreba. Osim glavnine unosa kalorija, pravilan izbor žitarica omogućuje i uravnoteženje dnevnog računa energije, izvor vitamina i minerala, i vrijedna dopuna bjelančevina. Žitarice su također dobar način doprinosa unosa vlakana, birajući proizvode koji sadrže cjelovite žitarice ili su obogaćeni funkcionalnim vlaknima, kao i sjemenkama ili voćem.
Izlišno je naglašavati svijest o potrebi osiguranja kvalitetnog svakodnevnog izvora nezasićenih masnih kiselina, kao i drugih hranjivih sastojaka koje sjemenke sadrže.

Na taj način moguće je sinergijski pojačati tekstura i okusa proizvoda s hranjivom vrijednošću proizvoda. Tako se ispunjavaju oba cilja i daje dodana vrijednost za kupca. Ispunjena potreba hranjivih sastojaka za doprinos uravnoteženoj prehrani,  uz vrhunski okus i kvalitetnu teksturu proizvoda.

U tome smjeru predani smo cilju razvoja ponude proizvoda za uravnoteženu prehranu, spajajući ekspertna znanja moderne nutricionističke znanosti i tehnološke izvrsnosti u proizvodnji najboljih proizvoda za potrošače.

Novosti