ŽITARICE

Jedan od temeljnih sastojaka naše prehrane su žitarice, koje daju oko polovice kalorijskih potreba. Osim glavnine unosa kalorija, pravilan izbor žitarica omogućuje i uravnoteženje dnevnog računa energije, izvor vitamina i minerala, i vrijedna dopuna proteina. Žitarice su također dobar način doprinosa unosa vlakana, birajući proizvode koji sadrže cjelovite žitarice ili su obogaćeni funkcionalnim vlaknima, kao i sjemenkama ili voćem.

Izlišno je naglašavati svijest o potrebi osiguranja kvalitetnog svakodnevnog izvora nezasićenih masnih kiselina, kao i drugih hranjivih sastojaka koje sjemenke sadrže.

Na taj način moguće je sinergijski pojačati teksturu i okusa proizvoda s hranjivom vrijednošću proizvoda. Tako se ispunjavaju oba cilja i daje dodana vrijednost za kupca – ispunjena potreba hranjivih sastojaka za doprinos uravnoteženoj prehrani, uz vrhunski okus i kvalitetnu teksturu proizvoda.

Predani smo cilju razvoja ponude proizvoda za uravnoteženu prehranu, spajajući ekspertna znanja moderne nutricionističke znanosti i tehnološke izvrsnosti u proizvodnji najboljih proizvoda za potrošače.